Carta Alba EAACICARTA ALBA EAACI asupra Cercetarii, Inovatiei si Calitatii Ingrijirii Medicale

Calitatea asistentei medicale este cheia obtinerii unei mai bune calitati a vietii pentru fiecare individ in parte. Aceasta reprezinta o problema politica majora si, in multe tari, organizatiile  care asigura asistenta medicala sunt parte din identitatea nationala. Masurarea rezultatelor in acest domeniu este foarte importanta, iar cele mai eficiente masuri pot fi elaborate doar printr-o stransa colaborare intre pacienti, furnizorii de servicii medicale si decidentii politici.

EAACI crede ca a sosit momentul unei  revizuiri majore a fiecarui aspect al acestui ecosistem, in care guvernele, forurile academice, intreprinderile si indivizii sunt implicati activ in imbunatatirea modalitatilor de ingrijire.
Carta Alba  asupra Cercetarii, Inovatiei si Calitatii Ingrijirii Medicale, publicata de Academia Europeana de Alergologie si Imunologie Clinica,  are urmatoarele 3 scopuri majore:


    1) Sa prezinte o evaluare critica a peisajului bolilor alergice si astmului in Europa impreuna cu o analiza informata a tendintelor viitoare,
    2) Sa stabileasca standardele de calitate si sa asigure indrumare si pregatire pentru practica si cercetarea in alergologie,
    3) Sa identifice si sa promoveze prioritatile in cercetare, precum si o finantare mai buna a cercetarii in alergologie, astm si imunologie clinica.


Carta Alba este rezultatul efortului colectiv al intregii familii EAACI, acoperind factorii de risc, bolile majore, dezvoltarea asistentei medicale, pregatirea si dezvoltarea organizatiilor de sprijin pentru pacienti, si furnizeaza o serie de recomandari politice care sa asigure si sa imbunatateasca asistenta medicala in bolile alergice, astm si alte boli imunologice in viitor. Este menita sa ofere indrumare in practica zilnica  si sa defineasca tintele in cercetare. Va servi si ca un instrument de sustinere pentru profesionistii din sanatate, factorii de decizie politica, pacienti si media.

Gasiti Carta Alba EAACI la: http://www.eaaci.org/resources/books/white-paper.html